Over ons

Parochieel Centrum De Kapelaan maakt deel uit van de H. Nicolaasparochie Zoetermeer. Een actieve geloofsgemeenschap waar jong en oud welkom zijn. Veel parochiële activiteiten vinden plaats in de Kapelaan. Het gebruik van De Kapelaan is goed te combineren met het gebruik van de H. Nicolaaskerk en het kerkhof achter de H. Nicolaaskerk.

Ontmoetingsplek

In 2015 is Parochieel Centrum De Kapelaan in gebruik genomen. Met de exploitatie van dit zalencentrum wil de parochie haar maatschappelijke rol in de Zoetermeerse gemeenschap zichtbaar invulling geven. Parochianen uit heel Zoetermeer hebben met De Kapelaan een ontmoetingsplek voor jong en oud. Samen vormen zij een gemeenschap die er wil zijn voor anderen in Zoetermeer. De Kapelaan draagt bij aan de continuïteit van de historie van de H. Nicolaasparochie Zoetermeer.

Zalenverhuur

Primair wordt De Kapelaan gebruikt voor parochiële activiteiten . Het modern vormgegeven en efficiënt ingerichte zalencentrum is met inachtneming van enkele voorwaarden tevens te huur voor andersoortige evenementen. Een van de ruimtes is specifiek ingericht als jongerenruimte. Zalen worden verhuurd voor bijeenkomsten van het bedrijfsleven en particulieren, de gemeente en politieke partijen.

Exploitatie

De exploitatie en het beheer van het Parochieel Centrum De Kapelaan is ondergebracht bij de R.K. Stichting Parochieel Centrum H. Nicolaas.